Uti Det Wilda Logo

Om oss

Uti det Wilda består av Helena Hallerhed och Sandra Isaksson. Med ett förflutet i matlagning, utbildning, musik, formgivning och äventyr är vi förenade av våra Hallerudsrötter och av ett genuint intresse för högkvalitativ, närproducerad mat och naturliga wilda ingredienser. Sommaren 2020 slog vi upp portarna till våra allra första wilda middagar – ett efterlängtat förverkligande av år av drömmande, praktiserande och planernade.

Vår barndom, vår uppväxt och vårt ursprung i och omkring Hallerud avspeglas i vår mat. Vår passion är vällagad och genuin matkonst utan genvägar, minimalt färdigköpta ingredienser och utan tillsatser.

Helena är musiker, festfixare och tidigare lärare samt rektor och är numera diplomerad fromager och driver gårdsmejeri i Hassle utanför Mariestad under Sörgårdens Mat.

Sandra är frilansande formgivare och illustratör under www.sandraisaksson.com, hon driver också designföretaget Isak, www.isak.co.uk samt nystartade Isak i Skogen (kajakuthyrning och äventyr bl a i Hallerudsund).

Uti det Wilda är samlingsnamn för våra gemensamma kreativa matäventyr.

Sandra och Helena lagar mat